Kategoriarkiv: C5

Excel og SQL-forbindelser til NAV eller C5

Har man en C5 eller en NAV, der kører på en SQL database, så kan man fra en office-pakke lave et dataopslag direkte til et givent kartotek (table) inde NAV eller C5.

Jeg har lavet denne Youtube video, som viser hvordan man gør.

Man skal holde sig for øje at den slags forbindelser forårsager en afvikling af en Query ned i det kartotek man ønsker data fra. Spørger man således på lagerposteringer og er der mange af dem, så kommer opslaget til at trække alvorligt på SQL-databasen og indhentning af data vil tage lang tid.

Man skal også holde sig for øje at NAV og C5 har forskellig datastruktur inde i SQL. NAV laver en kopi af en table pr. regnskab. Dvs. “Item Ledger Entry” (lagerposteringer) er der 3 gange, hvis man har 3 regnskaber.

C5 derimod har et felt i alle kartoteker som hedder “Dataset”. Indholdet af dette felt er forkortelsen for regnskabet. Standard-regnskabet hedder DAT. Demo-regnskabet DMO. Hvis man har købt koder kan der være mange forkortelser. Derfor skal man filtrere på “DataSet”, hvis man arbejder med C5 opslag i Excel.

Konvertering af C5 til NAV

Jeg har produceret en lille video som viser hvordan man nemt kan konvertere et kartotek – i dette tilfælde kartoteket betalingsbetingelser fra Microsoft Dynamics C5 til NAV 2013.

Jeg har anvendt Microsoft Excel og den rapidstart teknologi som følger med NAV 2013. Selvfølgelig kommer jeg let over datamanipulation i selve NAV fordi jeg manipulerer data i C5, hvor jeg er autoriseret programmør.

Omvendt momspligt i C5 / NAV 2013

I forlængelse af mit indlæg i går vil jeg kort vise hvordan at omvendt momspligt kan sættes op i Microsoft Dynamics C5 og NAV.

C5 opsætningsbilledet (C5 2012)

Opsætning omvendt moms pligt i C5

Opsætning omvendt moms pligt i C5

Momstypen sættes til “Indgående”. Man skal udfylde finanskontonummer for både momskonto og modkonto. Ellers fungerer det ikke.

Bemærk at har man en ældre C5 hvor man betaler sin leverandør for at få oversat OIOXML til OIOUBL, så kan der opstå problemer. Er man ikke klar til den store opdatering frem til C5 2014, så opdater produktet til C5 2012 mens muligheden er der. Så kan man eksportere direkte til og fra OIOUBL.

NAV opsætningsbilledet (NAV 2013r2)

Omsætning af omvendt momspligt i NAV 2013 i demoregnskabet for indkøb.

Omsætning af omvendt momspligt i NAV 2013 i demoregnskabet for indkøb.

I billedet til højre har jeg lavet en testopsætning i NAV. Der skal oprettes to nye finans-konti. Bemærk at “Momsberegningstypen” skal sættes til “Modtagermoms”.