Hvordan forklarer man hvad man har arbejdet med i 28 år – Del 2

Den første Concorde XAL installation jeg satte op var i en plast virksomhed i Jyllinge. Programmet åbnede for en række nye muligheder for at tilbyde kunderne løsninger som lå tættere på deres behov end løsninger baseret på ældre systemer muliggjorde.

Men det tog nogle år før at XAL blev modnet. I mellemtiden skiftede jeg arbejde. En landsdækkende kæde af Computerbutikker havde haft noget svindel i en af deres afdelinger i min fødeby Næstved. Jeg tog dette arbejde og selvom det var udfordrende så var det også klart at kæden på grund af kapitalbehov var under kraftigt pres så den afdeling jeg fik rekonstrueret ikke var sikret overlevelse i længden. Paradokset var at København lå for tæt på. Kunderne kørte gerne til København for at spare 500 kroner og få en dag ud af det. Samtidig havde butikken ikke mulighed for at køre ud til kunderne så der kunne tilbydes konsulenttimer. Da avancen på IT-artikler var faldende var den type forretning ikke et bærende koncept.

Jeg kom derfor tilbage til København i 1993 hvor jeg igen blev IT-konsulent med økonomi-programmer som mit speciale. Der var dog stadig en del arbejde med opsætning af netværk baseret på Novell’s operativ system. Vi servicerede blandt andet en større installation hos Investor Partner ved Rådhuspladsen. Jeg havde også min gang i Vejdirektoratet og på partikontorene i Folketinget hvor der var medlemsdatabaser som skulle holdes opdateret. I den ejendom hvor vi boede til leje lå også et større revisionsfirma. Vi etablerede et netværk med næsten 70 arbejdspladser på 14 dage.

Det var på den tid at hjemmeservicefirmaerne voksede sig store. En af vores løn-installationer talte over 1.000 medarbejderkort.

Det var en spændende tid og det blev ikke mindre spændende da lillebroderen til XAL – C5 – blev lanceret. Der var en del børnesygdomme som skulle klares før det blev bredt ud til et større antal kunder.

På grund af mit brede kendskab til ældre økonomi-programmer var ofte undertegnede som blev sat til at dokumentere, programmere og afvikle konverteringer af oplysninger fra de ældre programmer til XAL og C5. Det blev en slags speciale som jeg fik gavn af i mit senere virke.

I 1996 kom jeg for første gang på Internettet. Jeg fik lavet min hjemmeside og alt sammen foregik via et modem på 9600 baud og en analog forbindelse. Windows versionen var 3.11 og det var stadig en DOS version som gjorde alt arbejdet under den fine Windows overflade.

Det var også i 1996 at vi fik et projekt som fik betydning for mit arbejdsliv. Vi skulle opdatere ordre- og finanssystemet hos W.J. Christensen. Det var faktisk en kopi af den installation jeg havde lavet 5 år tidligere hos Børge Andersen som skulle laves fra bunden af i XAL. I XAL lå der godt nok et modul til materiale og produktionsstyring, men grafisk produktion er en kompliceret affære og især beregning af tid og forbrug på rotationsmaskiner. Heldigvis havde vi en god dialog i projektgruppen og i november 1996 var systemet kørende.

Ejerkredsen af W.J. Christensen talte på det tidspunkt også Formula A/S og de fandt interesse i mit arbejde. I 1997 skiftede jeg side af bordet til Formula hvor jeg har været lige siden. Jeg blev IT-chef.