Framework

Min chef Poul Henning Poulsen besluttede på et tidspunkt at købe lageret fra en IT-distributør. Lageret bestod af softpakker fra Asthon-Tate, der blev solgt til Borland først i 90’erne.

Framework screenshot fra Selections & Functions Inc.


Jeg faldt særligt over kontorpakken Framework, som var efterspurgt af Postvæsenet. I de gode gamle dage før Postvæsenet gik i en rationaliseringsbølge som har efterladt etaten som en skygge af sig selv, havde jeg mange skolekammerater som delte post ud i weekenden, når de faste bude skulle have weekend. De blev som regel færdige med at dele ud omkring middagstid, men måtte under ingen omstændigheder komme tilbage til postkontoret før godt ud på eftermiddagen. Hvis de gjorde det var det fordi at ruten var beregnet til at være for godt betalt og det var ikke velset at falde en kollega i ryggen, så de holdte sig væk.

Postvæsenet viste godt at den var gal og da man ikke havde Google Maps eller andre GPS-værktøjer til at beregne transporttid dengang i slut-firserne, så brugte de regneark til at beregne fix-punkter. Af årsager jeg ikke kender til, blev de glade for Framework. Da jeg så at sige var eksperten, var jeg rundt på postkontorer på Sjælland for at installere og svare på spørgsmål vedr. produktet.

Framework blev dræbt af Windows bølgen. Det sælges dog stadig fra et firma i USA. Om etaten stadig bruger det eller om det forsvandt til fordel for mere gængse kontorpakker, kan jeg ikke svare på, da jeg ikke havde med produktet at gøre efter at jeg forlod Poulsen ComputerCenter.

Referencer:
Framework – Selections & Functions Inc.