Wordperfect

Jeg var den store fan af DSI-system i DOS-tiden. Der var dog en periode hvor jeg ofte skrev med forretningsforbindelser der sendte jeg dokumenter i Wordperfect. Senere ydede jeg support til skrivestuen hos Revisionsfirmaet S.A. Christensen og W. Kjærulff. De havde midt i 90’erne et lille lokalnet med en Novell server og 3 arbejdsstationer med Wordperfect 5.1 og senere Wordperfect 6.0.

Shift + “F7”. Så var man inde i print-menuen.

Det som kunne være lidt trættende var Wordperfect’s koder som stod hist, pist og allevegne. I de tidligste versioner af Microsoft Word under Windows 3.1 kunne man i hjælpefunktionen via et par tastetryk fremkalde en lille grøn Wordperfect djævel som havde tonsvis af koder med sig. Det var en slags ond hilsen til DOS-verdenens begrænsninger i forhold til “What you see is what you get” som Windows har givet brugerne.

Jeg har i et tidligere indlæg beskrevet hvordan jeg hos en anden kunde skrev en printerdriver til en telex-puncher i netop Wordperfect. Man skulle stå tidlig op for at skrive en printerdriver til en laserprinter, som ville noget. Man kunne komme langt, men selvfølgelig var der slet ikke de muligheder for at blande grafik og tekst sammen, som vi kender det idag.

Wordperfect havde sin tid. Ganske som med DSI-system så mistede det sin dominans på markedet da Windows bølgen kom.

Et godt program, som i princippet ikke havde behov for at blive udviklet til version 6. Version 5.1 var fantastisk og stabilt.