Kategoriarkiv: Oplevelser

Worlds most boring videos

No, we are not talking about the videos where I explain about setup and programming. We are talking of the videos taken while I ride to work at Talentsoft Nordic. I am commuting about 36 to 37 kilometers to work on my bicycles.

I mounted a action camera on the front. Here is a beautiful trip from near my home to my work.

Action camera is a friendly word. There are really not that much action going on, but if you have trouble sleeping, the videos can be recommended.

The trip goes through a lot of Copenhagen to Ørestad where the Danish office is located.

0

Et helt andet år end jeg havde forestillet mig

2016 var ligesom lagt an til at blive noget andet end det, som ligger foran mig nu.Men den sjette april blev jeg impliceret i en højresvingsulykke.

Den slags sker hver dag og der skal kun en konklusion baseret på ganske få sekunders observation til før at en forkert manøvre udføres og uheldet sker.

Den pågældende uge var vigtig for mig. Min søn og løbemakker Christian skulle konfirmeres. Jeg havde besluttet at køre på cykel alle dage uanset vejrlig så jeg kunne tabe mig lidt og passe det fine tøj, som det kan læses af grafen i bunden af dette indlæg havde jeg kørt lidt over halvdelen af distancen til arbejdet da det gik galt.

Min hjelm efter uheldet
Uheldet skete lige efter krydset Herlev Hovedgade – Ring 3.

Her er en parkeringsplads hvor man for nogle årtier siden vendte færdelsretningen i parkeringsområdet om, så man ikke må køre ind af den første indkørsel. Desværre står skiltet med indkørsel forbudt lidt forskudt i forhold til indkørslen og vinklen på udkørslen indbyder også til indkørsel. Det er naturligvis ikke en undskyldning for bilisten som kørte ind foran mig da jeg var en meter fra udkørslen, men som sagt: Musikken spiller – folk kommer til skade i trafikken for vores samfund skal fungere og så er der en pris at betale. Den pris kommer jeg nu til at betale. Alt det andet må politiet tage sig. De tog rapport og jeg blev kørt på skadestuen.

Jeg fik en del skader.

Heldigvis bar jeg hjelm. Jeg slap ikke for hovedskader idet at jeg ramte noget på varevognen. Formentlig sidespejlet og derfor skulle jeg syes med 8 sting i panden. Derudover tog man et røgtenbilledet af mit venstre håndled.

Da jeg kom hjem og tog et bad fandt jeg mærker efter slag på hele venstre side af kroppen. I sær venstre arm var pænt pyntet. Jeg har senere opdaget blå mærker på knæ og baglår om jeg ikke bemærkede de første døgn. Efter en halv dag begyndte fingrene på højre hånd at sove.

På hospitalet efter at jeg blevet syet
Man mistænkte mig endvidere for at have fået en hjernerystelse, så jeg måtte beklagelig meddele Talentsoft hvor jeg har fået lov til at tjene siden februar 2015 at jeg ikke måtte arbejde med computer det næste døgn. De har dog gennem hele forløbet vist sig forstående, hvilket jeg er dem dyb taknemlig for.
Fredag startede jeg med at arbejde hjemmefra. Jeg havde dog kun kræfter til at arbejde indtil klokken 2. Kunderne er vigtige for både Talentsoft og undertegnede så drevet af pligtfølelse forsøger jeg at arbejde det jeg kan og som lægerne vil tillade. Allerede næste dag var jeg hos lægen og fik undersøgt min sovende fingre.

Weekenden blev passeret og jeg var glad for at familien hjalp os så meget at der blev en konfirmationsfest ud af det for Christian trods alt.

3 dage efter uheldet
I løbet af ugen stod det dog klart at venstre arm og hånd generede voldsomt. Jeg forsøgte alt hvad jeg kunne med is og hvile, men den blev ved med at gøre ondt. Jeg fik en forklaring da sygehuset skrev til mig og forklarede at der var et mindre brud et sted. Så fredagen efter tog jeg på sygehuset og her fik jeg gips på. Det lindrede mine smerter en del. Jeg ville nødig ud i noget misbrug af smertestillende midler og jeg havde trods alt forinden spist 3 hovedpinepiller foruden dem som hospitalet gav mig den første dag. arm_head
Bliver jeg nogensinde frisk igen?

Svaret er at jeg ikke ved det.

Min læge har forbudt mig at løbe. Min cykel står stadig hos cykelhandleren og med lidt held bliver min søn den første som kører på den den 30. april hvor han kører Egedal familie Triathlon. Det var et stævne vi begge gennemførte sidste år. I år må jeg stå på sidelinjen.

arm_head2
Jeg starter behandlinger for mine sovende fingre hos fysioterapeuten denne uge, hvor vi skal se på om de ikke skyldes en forværring af det piskesmæld jeg fik i 2008 da en spritbilist kørte ind i en række holdende biler hvori jeg befandt mig i en af dem.

Jeg følger stadig de øvelser jeg fik dengang. Jeg vil så gerne igang med at løbe igen, men sålænge lægen siger stop, så er det et stop.

Istedet har jeg fået OK til at gå lange ture og det må jeg så igang med. Jeg passer som sagt mit arbejde hjemmefra indtil videre. Næste uge vil jeg forsøge at køre ind til firmaet. Mine kollegaer på Talentsoft har været flinke til at holde kontakt via Skype og email, men jeg savner stemningen på kontoret.

Jeg vil gerne tilbage så jeg igen kan cykle til arbejde til arbejde. Det bliver en kamp, som kan vare måneder. Jeg er på ingen måde bitter. Det er en af de små stød som livet giver. Jeg trækker mig ikke i trafikken. Jeg forventer heller ikke at andre gør det. Jeg ved at når jeg forlader mit hjem at den kan blive for sidste gang. Det er jeg afklaret med. For mig som person handler det om at jeg vil tjene min til enhver tid arbejdsgiver på bedste måde. Det er en forpligtelse jeg har. Den vil jeg leve op til uanset om jeg så mister livet i forsøget.

0

2014 var et godt cykelår

Ride with GPS statistik 2014Det er lidt længe siden at jeg har skrevet.

Årsagen er at jeg i det nye år har haft travlt med mit nye arbejde.

Februar startede jeg i en ny stilling som helpdesk agent for Talentsoft i Danmark. Her står jeg for formidlingen af opgaver for nordiske brugere af PeopleXs og Talentsoft systemer kombineret med løbende opgaver med hensyn til at oversætte materialer til dansk.

Efter næsten 30 år med support af Finans og ERP-systemer har jeg således skiftet spor til at fokusere på programmer til rekruttering og human resource. Det er jeg på sin vis taknemlighed for at jeg fik chancen til. De sidste 15 år har jeg arbejdet med produkter fra Microsoft Business system. Det er ingen hemmelig for dem der arbejder med disse systemer at Microsoft har mistet grebet og reelt er i gang med at afgive markedet til nye aktører, der bruger nye kanaler til at afsætte deres produkter på.

Spørger man som nyetableret f.eks. sin revisor om hvilket økonomi-program man skal vælge, vil denne have en præference baseret på hvem der giver vedkommende det bedste honorar for at henvise en kunde til leverandøren af programmet.

Andre sælger via Internetfora og de traditionelle salgskanaler er under pres. Der burde dog stadig være plads til systemer som C5 og NAV, da de over 20 år havde opbygget en forhandlerkæde der havde lavet branche specifikke løsninger. Det krævede imidlertid at man accepterede at kunderne til disse løsninger kunne få ro til at forrente de ofte massive udgifter til tilretninger.

Og det var her det gik galt. For Microsoft besluttede at lave en ny kerne til deres produkter, hvilket medførte at alle tilretninger skulle skrives om. De besluttede endvidere at give deres kunder en meget kort tidsfrist til at få gjort dette idet at de ikke ville fortsætte med at sælge ekstra brugere og databasekapacitet til de ældre produkter efter nogle forskellige skæringsdatoer.

Det er blevet pres mod både kunder og forhandlere. Det er blevet til en kæmpe åbning for konkurrenter ind til et marked. som Microsoft har siddet på i 10 år.

For mig som IT-konsulent gav det tid til eftertanke. Mine kerne-kompetencer har været at rådgive og tilrette grafiske virksomheder siden 1990 hvor jeg programmerede størstedelen af Børge Andersens ordre- og produktionssystem. Den grafiske branches situation har ligeledes været under pres og det gjorde beslutningen om at skifte fokus område nemmere.

Jeg har været på min nye arbejdsplads lidt over en måned og det har været en fin oplevelse med masser af faglige udfordringer. Der er rigtig mange områder at kaste sig over og jeg føler at jeg er blevet tildelt et heldigt lod i livet fordi jeg fik denne chance i livet.

Ser jeg tilbage på 2014 var det et år med blandet fornøjelse fordi jeg måtte sige farvel til mange gode kollegaer – nogle som jeg har arbejdet sammen med i 17 år. Min tid hos Formula vil jeg altid mindes med glæde. 2014 var også et år hvor jeg gik cyklet meget. Jeg bruger løb og cykling som en slags terapi. Jeg renser mit sind mens jeg motionerer. Jeg fik kørt over 4.500 kilometer i 2014, hvilket gør det til en af de år hvor jeg har cyklet mest.

Det bliver ikke til så mange kilometer i 2015 da jeg ikke kan bruge min cykel til arbejdet, da jeg mangler et kælderrum eller lager hvor jeg kan ligge mit cykeltøj imens jeg arbejder. Jeg har derfor besluttet mig at skrue op for mit løb, så jeg løber en kort tur efter arbejde. Forhåbentlig holder det min vægt i skak.

0