Beretninger om motionsdeltagelse – 2006

Her er beretninger fra væsentlige arrangementer, jeg deltog i dette år.

Ullerød løbet 2006 (Cykelløb 50 km)

Med kun ca. 300 km i benene på grund af et kaotisk forår stillede jeg til start på 50 km distancen. Min plan var egentlig at køre den lange distance, men et teaterbesøg senere på dagen, dikterede rutevalget.

Første del af turen foregik i medvind og hastigheden lå på ca. 40 km/t. I Frederiksværk kom den famøse bakke og min gruppe, som jeg faktisk havde trukket i et stykke tid, blev smadret. Efter skoven dannede der sig bag min en ny gruppe og jeg log mig falde tilbage for at drikke. Op imod Ramløse gik det dog i stå og jeg måtte tage spids. Heldigvis var der en anden rytter, som også syntes om denne initiativ og da vi kom ud af Ramløse var gruppen kommet sig og jeg lagde mig bagerst igen.

Bakkerne trak dog tænderne ud og efter nogen tid måtte jeg gå forrest en gang til. Da der manglede 10 km kom to af de ryttere, som havde lunet sig i feltet op i forreste række og de tog en monsterføring indtil 3 km før mål, hvor at de meldte ud at de ikke havde mere. Jeg trak så til en 1000 meter mærket, hvor at jeg så trak mig for ikke at blive indblandet i spurten. Tiden på computeren blev 1 t og 32 min, hvilket må siges at være meget tilfredsstillende. Som altid lå stævnets kvalitet i top.

Tour de Skævinge 2006 (Cykelløb 90 km)

Det var første gang at jeg prøvede den lange distance. Vejret var dårligt og allerede efter få kilometer kunne jeg mærke i knæene, at det ikke var min dag.

Jeg koblede mig forholdsvis hurtig til en gruppe og vi arbejdede os op igennem Nordsjælland til Rågeleje. Her mødte vi første forhindring: Benbrækkerbakken. Det gik faktisk udmærket halvvejs op, da jeg så begik den fejl at lægge for meget vægt på forhjulet. Baghjulet skred ud og jeg måtte stå af og trække op. Jeg var heldigvis ikke den eneste, så vi fik sammen kørt gruppen op igen.

Ned mod depotet trak jeg forrest. Desværre ville gruppen i depot, jeg så fortsatte alene. Hele vejen forbi Auderød kørte jeg alene og først efter Kregme blev jeg indhentet af en gruppe. Jeg fulgtes med gruppen til Strø Bjerge, hvor min gamle gruppe kom op. På det tidspunkt jeg var noget knækket, så jeg koblede mig bag på. Da vi skulle passere Strø Bjerge anden gang, så lod jeg mig falde tilbage før bakken, så jeg kunne køre op i mit eget tempo uden at skulle tænke på andre ryttere. Det virkede, for jeg kom op på toppen samtidig med de andre. Vi kørte i samlet formation i mål og tiden på 3 timer og 21 minutter var fin under de dårlige vejrforhold.

Hedeboløbet 2006 (Cykelløb 55 km)

Om torsdagen punkterede min Everton igen. Jeg kom frem til at der måtte være noget galt med fælgen, da jeg i år er punkteret 5 gange. Derfor støvede jeg min Stratos af, men nåede ikke at køre nogle ture på den, hvilket jeg blev straffet for.

Starten gik udmærket. Jeg lå dog hurtigt alene, da jeg blev cuttet af den første gruppe, fordi at jeg startede for langt tilbage.

Ned mod Borup gik den over stok og sten. Jeg skulle dog nok have kørt en kort tur om lørdagen, da jeg kunne mærke at sadlen ikke havde den rette højde på min højre knæ.

Igennem Borup er vejen dårlig og jeg kunne mærke at den forkerte sadel-indstilling også gav mig smerter i ryggen.

Jeg forsøgte at hænge på et stort felt, men de dårlige veje forårsagede flere rygsmerter. Det var frustrerende at have gode ben og få det hele ødelagt af ondt i ryggen. Jeg forsøgte mig med flere siddepositioner og til sidst fandt jeg en måde at sidde på, som var tåleligt. Benene var som sagt gode nok og efter at jeg kunne bide rygsmerterne lidt i mig, så kom der fart på cyklen igen. Tiden på 1 t og 57 minutter var dog kun acceptabel, da jeg sagtens kunne have kørt bedre, hvis jeg havde taget mig den fornødne tid til at stille min cykel ordentlig ind.

Rundt om Vallensbæk (Cykelløb 50 km)

Efter sidste års vellykkede løb, havde jeg sat alle sejl til at komme under 1t og 30 min. Desværre faldt duggen hårdt og da jeg ikke er særlig god til at tage svingende på våde veje, så måtte jeg køre løbet efter bedste evne under disse vanskelige forhold.

Feltet var også kun halvt så stort, så der var lagt i ovnen til en enkeltstart, men så galt gik det ikke. Efter en forvirret start, hvor jeg blev sat fra forreste gruppe, fik vi dannet en gruppe på 6-7 personer, som kørte omkring 33-35 km/t i snit. Det holdte indtil depotet, som nogle skulle besøge. Derefter lå vi 5 sammen indtil at 100 km ruten blev skilt ud. Efter Sengeløse kom der et hul, som jeg ikke kunne lukke. Da jeg kom op af bakken ved Vridsløsemagle, stoppede jeg for at ordne mine briller, som var ved at gå fra hinanden. Resten af vejen kørte jeg med henblik på at minimere tidstabet. Det lykkedes delvis med en tid på 1t og 32 min. Jeg tabte to minutter i forhold til sidste år, men forholdene var langt værre, så alt i alt kan man sige at det var en god dag.

Skriv et svar