Månedsarkiv: juni 2005

Bauknect vaskemaskine

Den nedbrudte kontravægt.
Den nedbrudte kontravægt.

Vaskemaskinen (Bauknect WAK 7680) blev købt hos Service-ringen (i dag Punkt 1) d. 18.1.2003. Vi havde service d. 7.11.2003, hvor vi fik skiftet kontravægt og låge.

I påsken 2005 brød den så helt sammen, hvor den hoppede ud af dens position og klemte sig op imod et bord.

Jeg gik ind på importørens hjemmeside og fejlmeldte maskinen.

Rester af kontravægten, som ligger spredt ud over gulvet
Rester af kontravægten, som ligger spredt ud over gulvet

Der gik 3 uger og der skete ingenting.

Min kone skulle have vasket tøj, så jeg tog ned til Punkt 1 i Stenløse, som dengang også lå i Ølstykke og Måløv for at købe en ny.

En uge senere – 4 uger efter den var blevet indrapporteret så ringede en repræsentant fra importøren og skældte os ud fordi vi havde brugt den web-formular som de havde på deres hjemmeside istedet for at ringe til dem. Vi havde ved at købe en anden maskine frasagt os service og vi var nogle underlige mennesker der brugte Internettet istedet for at ringe til dem.

 Skader på lågen og kabinettet
Skader på lågen og kabinettet

Jeg var så paf over den ringe kundebetjening at jeg slet ikke gad at gøre mere ved sagen. Jeg ved godt at jeg er ny i byen. Jeg ved godt at jeg ikke har et 100 procent etnisk dansk ophav. Jeg ved at jeg skal være ydmyg privat og ikke kan føre mig frem som tidligere bestyrelsesmedlem i et aktieselskab og IT-chef i en større grafisk virksomhed i en sag som er privat og ikke har noget at gøre med mit professionelle virke.

Alligevel tænker jeg tilbage på sagen med bitterhed. Maskinen nåede at være i drift i 2 år og 2 måneder. Importørens konklusion var at den manglende holdbarhed skyldtes at huset var i så dårlig stand, at en så kraftig og god vaskemaskine aldrig burde være monteret på adressen.

Jeg tænker: Hvorfor laver Bauknect så en hjemmeside med en web-formular til indrapportering af fejl? Skal kunder der køber Bauknect tage fri fra deres arbejde for at kunne telefonere med dem for selvfølgelig taler man ikke privat i sin arbejdstid. Det er uforenligt med mine og formentlig mange andres moral-følelse at tage problemstillinger fra privatlivet med på arbejde. Når man er på arbejde, så skylder man al sin tid arbejdet.

Klemt ind imod et bord
Klemt ind imod et bord

Sagen fik dog en positiv udgang i det Punkt 1 gik ind og modregnede den nye maskines pris. De kunne formentlig godt forstå at vi som kunde hos Bauknect kunne føle os snydt af at virksomheden stiller et positivt image op i form af en hjemmeside som opfordrer til at man skal komme med sine problemer til dem kun for at blive skældt ud, hvis man følger deres hjemmesides opfordring.

Så tak til Punkt 1 i Stenløse. Skam til det personale hos Bauknect som slet ikke har forstået essensen af hvad kundeservice rummer.